7 zpěváků, kteří se vrátili po “konci” své kariéry
zdroj: Profimedia

7 zpěváků, kteří se vrátili po “konci” své kariéry

27. 4. 2017 – 16:30 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Jediný koncert v životě předvede ve čtvrtek 27. dubna na své narozeniny moderátorská hvězda Leoš Mareš - a protože nic netáhne tak, jako limitované akce, svůj "jediný koncert" o den na to zopakuje. V hudebním světě jde vlastně o zaručený tahák - výčet zpěváků, kteří se vrátili ke svému řemeslu po údajném odchodu do důchodu, je depresivně dlouhý.

7. Frank Sinatra

Jeden z největších zpěváků 20. století zarmoutil v roce 1971 své fanoušky šokující zprávou - končí s hudební dráhou! Frank Sinatra však nikdy nevydržel dlouho držet ústa zavřená a již po dvou letech tak sesmolil velký comeback, když naráz vytvořil nové album & televizní speciál. Sinatra nakonec zpíval prakticky až do své smrti a po "konci kariéry" vznikl  i jeho možná nejslavnější singl New York, New York.

Frank Sinatra zdroj: Viasat

6. LL Cool J

I když možná rappera pod přezdívkou LL Cool J znáte spíše jako agenta ze seriálu Námořní vyšetřovací služba: Los Angeles, pro LL Cool J je významnější jeho hudební kariéra. A to dokonce tak moc, že když 14. března loňského roku na Twitteru oznámil konec své kariéry, svůj původní tweet poměrně brzy smazal a oznámil velký comeback, to celé přibližně po 10 minutách času.

LL Cool J zdroj: Columbia Broadcasting System (CBS)

5. Justin Bieber

V případě kanadské popové star by možná majorita světa brzký důchod ocenila. Když tak Bieber v roce 2013 na vrcholu dráhy rovněž na Twitter napsal, že s hudbou končí, byl to pro mnohé nečekaný vánoční dar! Zpěvákovi mluvčí však jen o pár hodin později vše korigovali na pouhý Bieberův vtip.

Justin Bieber zdroj: Profimedia

4. Lily Allen

Další důkaz toho, že ne vždy musí být návrat zrovna špatnou zprávou - Lily Allen ukončila svou hudební kariéru v roce 2010 kvůli rodinnému životu. Jenže spokojená rodina není v životě celebrit, zvláště těch hudebních, zrovna zvykem. Po poměrně bouřlivém konci jejího manželství tak po roce 2012 oznámila svůj comeback podtržený vydáním svého třetího alba dva roky na to.

Lily Allen zdroj: Profimedia

3. Jay-Z

Psal se rok 2003, když životem strhaný rapper po své desce The Black Album světu oznámil, že jde o jeho poslední dílo. Života mimo hudby si však Jay-Z příliš neužíval - už v roce 2006 se vrátil s albem Kingdom Come a v produkování singlů pokračuje utěšeně dodnes. Vlastně se dá říct, že jeho pauzu po přelomu milénia dnes většina jeho fanoušků snad ani nepamatují.

Jay-Z zdroj: Profimedia

2. Barbra Streisand

Slavná herečka a zpěvačka oznámila konec své hudební i herecké dráhy v roce 1999 stylově na nabitém koncertu v Madison Square Garden. Oproti průměru našeho seznamu se nevrátila už po dvou letech, ale až po celých sedmi, když vyrazila na turné pojmenované poněkud neinvenčně Streisand: The Tour. Na konto si poté rovněž připsala několik dalších alb a rovněž se (ač v menší roli) objevila v několika nových filmech.

Barbra Streisand - Fotři jsou lotři zdroj: Paramount Pictures

1. Ozzy Osbourne

Někdejší hlavní zpěvák kapely Black Sabbath ukončil svou hudební dráhu v roce 1993, kdy v rámci turné na podporu svého nového (a samozřejmě posledního!) alba Live & Loud vyhlásil moratorium na další koncerty. Důchod však Ozzymu vydržel celé dva roky - léta Páně 1995 totiž samozřejmě vydal album další! Vrátil se i na koncertní šňůru a v roce 2011 dokonce i do náruče Black Sabbath. Jak se zkrátka říká, čím více se věci mění, tím více zůstávají stejné.

Ozzy Osbourne zdroj: BBC

Zatím bez komentáře, buďte první!