7 nejslavnějších komiksových hereček v historii
zdroj: Profimedia

7 nejslavnějších komiksových hereček v historii

1. 6. 2017 – 16:15 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Kritiky mluví jasně – s komiksovkou Wonder Woman, razící do kin tento čtvrtek 1.6., se filmům ze stáje DC konečně podařilo zahrát na správnou strunu! Po zklamání z Batman vs. Superman je tak důvod k oslavám. Jednou z hlavních výhod filmu je přitom zejména Gal Gadot v hlavní roli – již brzy se přitom budeme na vlastní oči moct přesvědčit, zdali se zařadí po bok nejslavnějších komiksových hereček historie. Vzpomněli jsme, které to jsou.

7) Lynda Carter

Zpěvačka, finalistka Miss World a doposud nejslavnější představitelka Wonder Women je v Americe dodnes populární – mnohde je Gal Gadot, nynější Wonder Woman, stále nechvalně srovnávána s letos 65 let starou Lyndou Carter. Popularitu si nejslavnější tvář komiksové hrdinky získala hlavně díky charismatu a značné nadsázce seriálu, v němž vystupovala.

Wonder Woman - Lynda Carter zdroj: American Broadcasting Company (ABC)

6) Zoe Saldana

Zelená ufounka Gamora s nízkou citlivostí vůči sarkasmu, ironii i tanci nedávno opět zazářila ve Střážcích galaxie. Jediné, co ji však postavení její představitelky v žebříčku mírně snižuje pověst, je skutečnost, že Zoe Saldana zkrátka vypadala o fous lépe jako Uhura ve Star Treku i Neytiri v Avatarovi, než jako komiksová Gamora.

Strážci Galaxie Vol. 2 - Zoe Saldana zdroj: Walt Disney Studios Motion Pictures

5) Michelle Pfeiffer

Ačkoliv moderní tváří Catwoman je Anne Hathaway, ruku na srdce – o fous kultovněji komiksovou záporačku/hrdinku (což závisí na tom, jak se zrovna vyspí) sehrála Michelle Pfeiffer v roce 1992 ve filmu Batman se vrací. Nejenže správně komiksově přehrávala a disponovala i kočičími pohyby, ale dovedla celému mixu dodat pocit čehosi mezi sexy projevem a nekonečně bizarní úchylností.

Batman se vrací - Michelle Pfeiffer zdroj: Warner Bros. Pictures

4) Hayley Atwell

Ačkoliv si britská herečka zahrála jenom v jediném marvelovském filmu Kapitán America větší roli - jako agentka Peggy Carter si však střihla celou řadu menších krátkých výskytů později – Atwell si svou drsnou ale elegantní postavou získala enormní kult. Prakticky čistě z jejího skoro až staromódního charismatu následně vznikly dvě řady seriálu Agent Carter.

Agent Carter - Hayley Atwell zdroj: Inc.

3) Kirsten Dunst

Zpátky v roce 2002 oživil první Spider-Man zájem o komiksové filmy způsobem, který neměl obdoby. Jasně, už existoval první X-Men, ale do jeho největší slávy ještě mělo utéct hodně vody. Spideyho měly ale pro jeho zjevnou nadsázku rádi všichni – a Kirsten Dunst byla součástí receptu na úspěch vzdor tomu, že se trojici filmů hrála přinejlepším druhé housle. Na druhou stranu, invertovanou líbačku v dešti bude mít tehdejší generace diváků vypálenou v hlavě navždy.

Spider-Man - Kirsten Dunst zdroj: 2002 Columbia Pictures

2) Scarlett Johansson

Nemá ani superschopnosti, ani (prozatím?) nedostala vlastní film - Black Widow s tváří Scarlett Johansson je přesto neoddělitelnou součástí marvelovek již od Iron Mana 2. Letos se nám vyhne, příští rok se má však objevit v Avengers: Infinity War.

Iron Man 2 - Scarlett Johansson zdroj: Bontonfilm

1) Jennifer Lawrence

Zřejmě nejpopulárnější tváří nynější komiksové éry je však Jennifer Lawrence jako Mystique ze série X-Men. Není zřejmě pochyb o tom, že Lawrence má notně populární křivky, sama o sobě však rovněž dovedla pozvednout skoro němou postavu, jakou byla Mystique hraná původně modelkou Rebeccou Romijn.

X-Men: První třída - Jennifer Lawrence zdroj: Twentieth Century Fox Film Corporation

Zatím bez komentáře, buďte první!