5 nejslavnějších dlouhotrvajících nenávistí mezi celebritami
Chuck Lorre a Charlie Sheen | zdroj: Profimedia

5 nejslavnějších dlouhotrvajících nenávistí mezi celebritami

21. 4. 2016 – 10:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Všechny celebrity jsou si rovné, ale některé jsou si rovnější. I když se pohybují ve stejném prostředí a žijí ze stejné slávy, mezi mnohými celebritami panuje skoro až vražedná nevraživost. Několik dlouhodobých sporů dokonce vstoupilo do historie popkultury. Znáte ty největší z horkých, slavných hlav?

George Takei vs. William Shatner

Kapitán Kirk a kormidelník Sulu byli možná věčnými přáteli v seriálu a filmové sérii Star Trek, na veřejnosti se však jeden o druhém vyjadřují daleko méně kamarádsky. Takei tak kritizoval Shatnerovo egomaniactví slovy, že "se s ním poněkud obtížně pracuje", Shatner zase zesměšňoval Takeiho slovy o psychóze.

Spor v poslední době vykulminoval v přestřelky po internetu poté, co Takei nepozval Shatnera na svou svatbu. V reakci na Takeiho otevřenou homosexualitu mu Shatner v podstatě odpověděl, že jeho osobní život stejně nikoho nezajímá.

George Takei George Takei | zdroj: tisková zpráva William Shatner William Shatner | zdroj: tisková zpráva

Mel Gibson vs. Joe Eszterhas

Jakkoliv dnes není Mel Gibson po úniku svých telefonátů bývalé manželce a šňůře problémů považován zrovna za vrchol stability, jeho spor s Joe Eszterhasem, scénáristou Umučení Krista, platí za skutečně výživné téma. Oba někdejší spolupracovníci se rozešli ve zlém v roce 2009, při práci na dalším filmu ze starověku. Eszterhas slavně v otevřeném, devítistránkovém (!) dopise, Gibsonovi vytknul jeho nepokrytý antisemitismus a konspirační rétoriku. Gibson opětoval palbu nařčením ze lží a shazováním kvality Eszterhasových scénářů. Dvojka k pohledání. 

Mell Gibson Mell Gibson | zdroj: tisková zpráva Joe Eszterhas Joe Eszterhas | zdroj: tisková zpráva

Kanye West vs. Taylor Swift

Sporů mezi hudebními performery je tolik, kolik zpěváků chodí po Zemi. V moderní době dost možná nejdelším je však ten panující mezi Kanye Westem a Taylor Swift. Prvním výstřelem bylo Westovo slavné přeseknutí děkovačky Taylor Swift na cenách MTV před sedmi lety, kdy ji v podstatě vytrhl z ruky mikrofon a řekl, že vítězství mělo patřit Beyoncé. Od té doby jsou spolu na ostří nože.

Navzdory občasným omluvám a přestřelkám na sociálních sítích naposledy letos West zčeřil vody písní, v níž deklaruje, že by mohl s Taylor Swift mít sex. Právník Swift ovšem dementoval, že by jeho klientka k poněkud nevkusnému využití jejího jména dala svolení. Nicméně, pravdou je, že táhnoucí se dlouholetý spor dost možná stojí i za podstatnou částí jejich popularity, a tak i prodejem alb...

Kanye West Kanye West | zdroj: tisková zpráva     Taylor Swift Taylor Swift | zdroj: tisková zpráva

 Charlie Sheen vs. Chuck Lorre

Zpátky ve filmovém, respektive televizním světě platí za notoricky nesourodý pár i dvojice Charlie Sheen a producent Chuck Lorre, tvůrce odpovědný za seriály jako je Teorie velkého třesku či Dva a půl chlapa. Právě spolupráce obou mužů vyvrcholila v druhém jmenovaném táhlým sporem a vyhazovem Sheena ze seriálu, tím však kauza neskončila.

Nejnověji ji oživil sám Lorre, když ve finále Dvou a půl chlapa oživil Sheenovu postavu, jenom aby ji o několik sekund poté zabil padajícím piánem. Poslední sekundy sitcomu tak byly doslova ztělesněním vzájemné rivality. Nejpozději v okamžiku, kdy Charlie Sheen o Lorrovi v reakci na to řekl, že se chová "nedospěle", bylo všem jasné, že povaha jejich vztahu bude ještě náramně komplikovaná.

Charlie Sheen zdroj: Profimedia Chuck Lorre Chuck Lorre | zdroj: tisková zpráva

Harry Houdini vs. Sir Arthur Conan Doyle

Ačkoliv začínali jako přátelé, slavný iluzionista Harry Houdini a spisovatel stojící za příběhy Sherlocka Holmese Sir Arthur C. Doyle se brzy stali nepřáteli na život a na smrt. Jablkem sváru byl přitom jejich pohled na svět - Doyle se totiž v pozdější fázi svého života přimknul ke spiritualismu, za což ho Houdini neopomněl veřejně zesměšňovat v novinách i svých vystoupeních.

Vyvrcholením jejich rivality byla snaha Doyla kontaktovat Houdiniho ducha. Poté, co ze zjevných důvodů jeho seance selhala, Doyle za viníka označil Houdiniho posmrtnou tvrdohlavost!

Harry Houdini Harry Houdini | zdroj: tisková zpráva Sir Arthur Conan Doyle Sir Arthur Conan Doyle | zdroj: tisková zpráva

Zatím bez komentáře, buďte první!