5 nejdivnějších koníčků slavných
zdroj: Profimedia

5 nejdivnějších koníčků slavných

15. 6. 2017 – 10:39 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Každý občas potřebuje spočinout u nenáročného hobby. Když jste však celosvětově známý herec, muzikant nebo vynálezce, nemusí to nutně znamenat totéž, co u většiny lidí. Několik slavných volnočasových aktivit nebo hobby se totiž v rukou slavných celebrit změnilo do náramně obskurních obsesí.

5) Nikola Tesla zbožňoval holuby

Prazvláštní chování u excentrického génia není nikterak překvapivé – konec konců, takový Alan Turing zase rád jezdil na kole v plynové masce. Nikola Tesla však oproti němu holdoval ještě prazvláštnějšímu návyku – miloval holuby. A to skoro doslova. Z prvotního hobby krmit holuby při svém pobytu v New Yorku si Tesla nakonec vypěstoval návyk ptáčky pouštět okny do pokojů v hotelech, v nichž přebýval. Stálo jej to bydlení, ale Tesla zbožňoval svůj houf tak moc, že na jeho krmení poté, co přišel o možnost chodit, posílal kurýry. Ve svých dopisech se rovněž vyznal z toho, že jednu z holubic miloval (metaforicky) stejně, jak jen muž může milovat ženu.

Holubi zdroj: tisková zpráva

4) Louis Armstrong miloval projímadla

Slavný jazzový zpěvák vždy platil za muzikanta s nemalou nadváhou – Louis však našel recept, jak se přebytečných kil zbavit skrze projímadla! Když na vrcholu kariéry s pomocí látky jménem Swiss Kiss musel po skoro každém jídle utíkat na záchod, kde v důsledku efektu slyšel "něco jako aplaus", přišel o víc jak 30 kilo. Fanoušky přirozeně zajímalo, jak toho dosáhl. A Louis Armstrong se rozhodně nehodlal magickou látkou tajit - mezi jeho oficiální merchandise tak patřila i pohlednice s fotkou, na níž muzikant spokojeně sedí na záchodě.

Swiss Kriss - Louis Armstrong zdroj: tisková zpráva

3) Johnny Depp sbírá panenky Barbie

Nepředpokládali jsme nic menšího, než skutečnost, že nadsamec jako Johnny Depp potřebuje ve svém životě celou baterii ženských postav – že však půjde o plastové zmenšeniny, je přesto poněkud překvapivé. Depp je dle svých slov velkým milovníkem panenek Barbie, a hraje si s nimi jak "pracovně" ve snaze dostat se do rolí svých postav, tak i při hře se svými dětmi.

Johnny Depp a barbie zdroj: tisková zpráva

2) Mila Kunis a World of Warcraft

Svět her a hráčů je pro mnohé zvenku stále plný nepěkných stereotypů, a Mila Kunis je jedním z těch, kteří se jali je zbořit. Slavná ukrajinsko-americká herečka je totiž velkou hráčkou online hry World of Warcraft. Nejde samozřejmě o jedinou hru, kterou kdy hrála, do WoWka však Kunis natankovala stovky hodin času – konečně jako celebrita dávajíc ten správný příklad teenagerům po celém světě! Ale když už jsme u her...

World of Warcraft zdroj: tisková zpráva

1) H.G. Wells se věnoval wargamingu

Určitě znáte stolní hry jako Člověče, nezlob se. Na vyšší úrovni snad hrajete i relativně komplexnější Dostihy a sázky nebo Monopoly. Pokud jste už velký nerd, snad holdujete i superkomplexním mnohahodinovým deskovým Hrám o trůny a jim podobným titulům. Na ultimátním vrcholu tohoto hobby je však wargaming, kdy si krom pravidel pořizujete i drahé, ručně vyráběné vojenské figurky, a stavíte je proti sobě. Je proto možná překvapivé, že tento druh zábavy vymyslel spisovatel H.G. Wells, když se svými přáteli ve volném čase schraňoval celé kolekce vojenských figurek, vymýšlel k nim pravidla a nechával je bojovat proti formacím jiných figurek.

Wargaming - H.G.Wells zdroj: tisková zpráva

Zatím bez komentáře, buďte první!