4 slavné celebrity, které mají nečekanou nemesis
Julia Roberts a Eric Roberts | zdroj: tisková zpráva

4 slavné celebrity, které mají nečekanou nemesis

4. 12. 2016 – 14:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

V sobotu 26. listopadu poctil kultovní zpěvák a muzikant Elton John pražskou O2 Arénu a předvedl tu své největší hity. Ačkoliv anglického muzikanta nejspíše znáte pro jeho hudbu, s jeho kariérou se pojí i nečekaná a pekelně sáhodlouhá rozepře s jinou slavnou zpěvačkou. Elton v tom naštěstí není sám - nečekanou nemesis s ním sdílí i trojice dalších zpěváků, herců a celebrit.

Eric Roberts versus Julia Robertsová
Ze všech možných i nemožných putek působí ta mezi Julií Robertsovou a jejím bratrem Ericem Robertsem jako něco zvláště obskurního. Mnozí lidé mají proti svým sourozencům nějakou zášť - jenom málo z nich se však pohybuje v reflektorech filmu. Nenávist mezi Julií a Ericem, jež ji jako starší bratr k filmu přivedl, údajně číší ze skutečnosti, že se Julie Roberts postavila na stranu Ericovy manželky při rozvodovém řízení. Podle Erica naopak vše pramenilo z toho, že Julii Roberts vadilo, že je "v každém interview" spojována se svým bratrem. Nechť každý zváží, která možnost zní pravděpodobněji.


Eric Robert samozřejmě veškeré nařčení odmítá a několikrát se nechal slyšet, že jde jen o výmysl médií. Představitel mnoha záporných rolí to však má vždy těžké, když se snaží vysvětlovat, že je nevinný. Proti Ericovi však svědčí i několik zatčení policí - jednou za držení narkotik & napadení strážníků při zásahu, jiné za to, že důvěrně seznámil tělo své manželky se zdí. Později se veřejně drogové závislosti zřekl, odér zvláštního sporu se sestrou však ve vzduchu stále zůstává.

Julia Roberts a Eric Roberts Julia Roberts a Eric Roberts | zdroj: tisková zpráva

James Randi versus Uri Geller
Po obskurním sporu pro změnu jeden veskrze sympatický - totiž ten mezi eskamotérem Uri Gellerem a skeptikem Jamesem Randi. Důvodem byla taková prkotina, jako Gellerovo tvrzení, že své ohýbání lžiček a další kouzelnické triky provádí doopravdy, nikoliv jako iluze, protože ho na Zemi poslala mimozemská rasa vzdálená 53 tisíc světelných let. Geller, který si na tezi (v kombinaci se svými objektivně strašidelným pohledem postavil živnost, neunikl pozornosti Randiho. A to tak, že se dvojice stala nepřáteli po významnou část kariéry obou mužů.


První salvu zahájil Randi v celostátně sledovaném pořadu The Tonight Show, do něhož přišel Geller předvést svůj trik s odhalením kovové neprůhledné baňky, v níž je kovová kulička. Randimu došlo, že baňky byly vždy na podtácku, s nímž Geller mírně pohyboval - a tak si všiml, ve které baňce je nějaký obsah a ve které nikoliv. Když štáb na Randiho radu podtácek odstranil, Geller ze sebe udělal hlupáka a v půlce vystoupení se omluvil, protože "není dost silný". V následujících letech Randi pokračoval ve vyvracení Gellerových triků formou knih i přednášek, zatímco Geller vyrazil do protiútoku formou... soudních pří. Většinu z nich prohrál.

zdroj: Archiv

 

Bette Davisová versus Joan Crawfordová
Byly to dvě ikony klasického Hollywoodu. Bette Davisová, dvojnásobná držitelka Oscara za filmy Nebezpečná (1935) a Jezebel (1938) i Joan Crawfordovou, flapperkou, jež byla populární z kraje 30. let, přežila kvalitativní sešup, a pak se vrátila vítězně v letech 40., kdy sama rovněž utržila Oscara. Obě mataforky černobílého filmu se však na život a na smrt nenáviděly. První třenice přišly, když Davisová vystřídala Crawfordovou jako miláček tisku v polovině 30. let - dnešním ekvivalentem by bylo něco na způsob popularity Jennifer Lawrence, jež vystřídala Angelinu Jolie... za předpokladu, že by si obě dvě vystřídaly manžela.


Davisová v roce 1935 totiž natáčela svou Nebezpečnou spolu s Franchotem Tonem, "shodou okolností" přítelem Crawfordové. Tona si obě vystřídaly, a ačkoliv se nakonec oženil s Crawfordovou, oheň byl oficiálně na střeše. Navzdory tomu (nebo možná právě kvůli tomu) společně musely natočit snímek Whatever Happened To Baby Jane?, jež po celou dobu konstantně sabotovaly, například když se v zápasnické scéně začaly skutečně prát. Spor trval až do smrti Crawdordové v roce 1977. Davisová její skon okomentovala slovy "O mrtvých jen dobře... Joan Crawfordová je mrtvá. Dobře."

Bette Davis a Joan Crawford zdroj: tisková zpráva

Elton John versus Madonna
Různé výstřelky a pseudoaférky možná platí jenom za svéráznou formu přátelství, nebo kampaně jdoucí na ruku tisku. Bylo by však s podivem, pokud by to však byla pravda o přestřelce mezi Eltonem Johnem a Madonnou - slavný anglický zpěvák totiž v jistém modu kariéry (na Q Award v roce 2004) před publikem velmi entusiasticky a vehementně sdělil, že Madonna by si za svá živá vystoupení s podporou playbacku zasloužila zastřelit. Těžko nesouhlasit se škodlivostí playbacku v hudbě, od britského gentlemana by však jeden čekal trochu gentlemanštější praktiky, než volání po střelbě do kolegyně.


Co víc, Elton John několikrát svou pobídku zopakoval, zatímco Madonnu označil za "zoufalou krávu". Původní přestřelka (nikoliv doslova) z počátku milénia se znovu nastartovala v roce 2011 - pravděpodobně kvůli tomu, že Madonna žalovala Lady Gagu za plagiátorství. Stejnou Lady Gagu, která je i kmotřenkou jednoho z dětí Eltona Johna. Jak se zdá, i ve světě milionových výdělků je rodina vždy na prvním místě...

Elton John a Madonna zdroj: tisková zpráva

Zatím bez komentáře, buďte první!