4 podvodníci, kteří se úspěšně vydávali za celebrity
zdroj: Profimedia

4 podvodníci, kteří se úspěšně vydávali za celebrity

6. 3. 2017 – 11:00 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Vedle práce, která je zároveň i jejich koníčkem, lidé obvykle celebritám závidí dvě věci - slávu a bohatství. Co kdybyste se však mohli do role slavného herce či zpěvačky vžít čistě pro  podobnost své tváře k té jejich? Poznejte čtveřici právě takových filutů. Historie podvodníků, kteří si úspěšně hráli na celebrity a napálili své okolí je totiž tak dlouhá, jak dlouho se jen píší dějiny showbyznysu.

1. "Bono" čelí kritice fanoušků

Seznamte se s Pavlem Sferou, profesionálním dvojníkem Bona, frontmana kapely U2. Díky tomu, že tenhle chodící revival pro výkon své profese nepotřebuje o moc víc než relativní vizuální shodu s irským Supermanem a sadu oranžových brýlí, se Pavlovi daří jak vydělávat na koncertech kapel složených z dvojníků celebrit, tak občas zabrousí i do kontroverznějších vod. Kdo by totiž odolal možnosti jít se projít kolem koncertu U2 a užívat si pozornosti fanoušků?

Není však asi překvapivé, že Pavlovy občasné výlety neujdou nejen pozornosti fanatických příznivců, tak i fanatických odpůrců Bona. Při návštěvě jedné párty nahrávací společnosti si tu "Bona" vyhlídl naštvaný pravicový blogger Jason Mattera a začal jej konfrontovat s jeho krácením daní či humanitárními projekty. Na kousavé otázky Sfera nemohl odpovídat víc než úsměvem a občasnými nesouhlasnými frázemi, v nichž popisoval, že nad Bonovými aktivitami ve skutečnosti "Nemá žádnou kontrolu". Ironií osudu přitom pro jednou skutečně mluvil pravdu!

zdroj: Archiv

2. "Andy Warhol" delegátem Andyho Warhola

Mohlo by se zdát, že dvojníci celebrit operují v určité šedé zóně legality a skutečným celebritám by jejich přítomnost měla z principu vadit. Ne vždy je to však zjevně pravda. V roce 1968 se totiž popartový umělec Andy Warhol upsal turné po amerických univerzitách, kde měl promlouvat se studenty. Warhol byl však slavný sabotér dobrého vkusu, a tak jej nenapadlo nic lepšího, než z turné učinit příklad konceptuálního umění (anebo byl také možná jenom příliš líný) a najal za sebe herce-dvojníka.

Alan Midgett s Warholovým oblečením, líčením, parukou a brýlemi procestoval pořádný kus Ameriky a ošálil skoro každého. Jediným problémem bylo, že si Warhol nedal příliš záležet na intelektuální průpravě svého dvojčete - Midgett tak neměl nejmenší tušení, jakých debat se vlastně má účastnit a co má studentům odpovídat na všetečné otázky o povaze umění a politických norem. Jeho vaření z vody nakonec prokoukl jeden z učitelů, který Warhola potkal již dříve. Warhol sám se vymluvil na to, že Midgett byl "sdílnější", než by před publikem byl on sám.

Andy Warhol zdroj: Vlastní foto autora

3. "Bubeník KISS" bezdomovcem

Zatímco herci se specifickou tváří se napodobují relativně hůře, pokud se rozhodnete "stát se" dvojníkem někoho, kdo má na tváři tunu make-upu, vše jde najednou mnohem snáz! Právě vizáž Petera Crisse, bubeníka kapely KISS, přišla na přetřes během kauzy v 90. letech - díky tomu, že většinu tváří členů KISS dodnes majorita světa nezná, mohl přijít jistý losangelský bezdomovec s tvrzením, že právě on je Peter Criss, toho času žijící po svém nečestném konci na ulici.

Protože Amerika miluje své hudební klauny, a protože zároveň nenávidí občanské průkazy, stalo se záhy to, co se stát muselo - falešný "Criss" se dočkal slávy napříč bulvárními novinami, fanoušci mu poskytli ubytování a navštívili ho dokonce i dobové celebritky jako Roseanne! V éře před globálními médii a internetem nikoho příliš netlačilo, že skutečný Peter Criss žije v poklidu v luxusu se svou rodinou - teprve Crissova matka se situace s falešným Crissem dopídila. Když vše prasklo, ukázalo se, že "Criss" se ve skutečnosti jmenuje Chris Dickinson a svou identitu si údajně popletl vlivem opilosti. Kocovina musela být o to výživnější.

zdroj: Archiv

4. "Bradley Cooper" králem večírků

Asi nejtypičtějším příkladem zneužívání/využívání své podoby se slavnou tváří je nabourat velkolepé večírky a hedonisticky si užít svých patnáct minut slávy (než někomu dojde, že vy nejste "vy"). Posledním větším případem tohoto chování byl výskyt falešného "Bradleyho Coopera" na večírcích v průběhu filmového festivalu Sundance. Celá invaze byla dobře promyšlená - vzdor pouze vágní podobnosti si dvojník vybral špatně osvětlené kluby, neustále nosil sluneční brýle a nebál se na sebe nabalit pozornost. A když vám pět fanoušků říká, že "tohle je Bradley Cooper", kdo jste vy, abyste se s nimi dohadoval?

"Bradley" učinil celou řadu večírkových extempore na vrcholu se snahou o performování jako DJ, to celé v kostýmu kuchaře z Cooperova filmu Burnt. Když nakonec lidé na všechno přišli, "Bradley" byl bez jakýchkoliv fanfár vyhozen na ulici. Pozdější pátrání investigativců z bulvárních novin přesto mimo jiné odhalilo zajímavou skutečnost, že dvojník má sám své vlastní dvojče, totiž stejně vypadajícího bratra. Někteří lidí jsou holt ke svému napodobování jiných lidí zjevně předurčení.

Bradley Cooper zdroj: tisková zpráva

Zatím bez komentáře, buďte první!