4 osudy slavných celebrit, které vám připomenou, jak jste staří
zdroj: MCA Television

4 osudy slavných celebrit, které vám připomenou, jak jste staří

12. 1. 2017 – 17:15 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Další rok se s rokem sešel, pokud se však chcete cítit ještě starší, než je v lednu zvykem, nemusíte nutně koukat na kalendář! Třeba tohle čtvero slavných herců a zpěváků, které jistě znáte z mladších let, se totiž svými pozdějšími osudy dostali do končin, které jste jistě nečekali. Čtěte, jak dopadl Kevin Sorbo, nebo George Lucas, a vzpomeňte si na jejich optimističtější éru.

Kevin Sorbo
Pamatujete si to jako švarného poloboha ze seriálu, který dal život i jiné televizní hvězdě Xeně. Někteří z vás možná zaloví v paměti i hlouběji a přiřadí k Sorbovi roli hrdinného kapitána kosmoletu Andromeda, jenž byl původně skoro součástí univerza Star Treku. Jak však plynul čas, Kevin Sorbo se od někdejšího ideálu vznešenosti a liberálních ctností poněkud vzdálil ve prospěch daleko radikálnějšího spektra fundamentální pravice.

V jednom rozhovoru se tak někdejší představitel syna Diova nechal slyšet, že ateisté jsou zlí, protože se ve skutečnosti bojí Boha, v dalším přirovnal černochy ke zvířatům, jinde po dvou tisících letech vytknul všem židům světa smrt Ježíše, načež promptně obvinil americkou levici ze zákazu vlajky Konfederace. Jeden nebo dva extrémnější názory by snad u celebrity nebyly nic výjimečného, Kevin Sorbo se však stal tak dokonalým amalgámem klišé amerického pravicového extremisty, že mu k dokonalosti chybí jenom vytetovaná svastika.

Kevin Sorbo - Herkules zdroj: MCA Television

George Lucas

Slavný zakladatel světa Hvězdných válek není žádný malý pojem. Vizionářský tvůrce nejen "předaleké galaxie", ale i spoluautor celé řady další bijáků nového Hollywoodu z konce 70. let (např. Indiana Jones) a jeden z mála elitářů, kteří skrze své studio Lucasarts zažehli éru moderních videoher, si na stará kolena jistě nemůže stěžovat na nedostatek slávy ani peněz - Lucas sám má jmění v hodnotě miliard dolarů.

Z kreativního úhlu pohledu přesto nelze než nad podzimem jeho působení trochu zaplakat. Od 80. let nenatočil nic, co by se setkalo v univerzálním přijetím. Jeho prequelová trilogie Hvězdných válek je něčím, na co se studio Disney i většina fanoušků snaží raději zapomenout. A Lucasův poslední film, animovaný muzikál Strange Magic, propadl tak fatálně, že o něm nejspíše ani nevíte. Na někoho, kdo nám dal moderní podobu Hollywoodu se vším dobrým i zlým, co k ní patří, není odprodej značky Hvězdných válek a všeobecný názor fanoušků, že Lucas svůj výtvor v poslední době spíše kazil, zrovna záviděníhodný odkaz.

George Lucas zdroj: tisková zpráva

Miley Cyrus

Podle očekávání zde nechybí ani někdejší dětská herecká hvězdička a dnes popová diva Miley Cyrus. A to ačkoliv Miley zřejmě dobře ví, co dělá - její extempore totiž na někdejší "nevinnou" tvář lákají o to větší pozornost. Přesto letos čtyřiadvacetiletá Miley, svého času hlavní tvář seriálu Hannah Montana, čeří vlny souboji s paparazzi, plakáním na jevišti i víc než odvážným oděním.

I kdyby tomu tak nebylo, Miley rozhodně není první ani poslední dětskou hvězdou, jíž sláva zruinovala dospívání. Trend stejné snahy o vymezení se oproti svému mladšímu já, popřípadě přímo trend mentálních nemocí, je totiž mezi dětskými herci natolik dominantní, že tahle profese špatný konec více méně garantuje!

Hannah Montana - Miley Cyrus zdroj: Walt Disney Pictures

Shia LaBeouf

Relativně nejsmutnějšího osudu - zatím naštěstí bez tragického konce - se však dočkal komediální herec Shia LaBeouf. Dekádu nazpět platil za jednu z nových hvězdiček Hollywoodu, jež prodávala drahé velkofilmy včetně prvního dílu Transformers a mluvilo se o něm i v souvislosti s dalším dílem Indiana Jonese. Čtvrtý film série ostatně činí zcela jasnou snahu mu předat "rodinné" žezlo. Jenže pak přišel rok 2013 a v Shiovi se cosi zlomilo.


Někdejší komik nezakopl posledních několik let o solidnější roli, situace jako ta z newyorského divadla, kdy Shia zřejmě v opilosti napadl strážníky, jež ho přišli vyvést, tak na sebe vršily o to větší pozornost. Připočtěme skutečnost, že jen o pár měsíců dříve ukradl text pro svůj krátký film z několik let starého komiksu, aniž by jej citoval, na což Shia zareagoval mimo jiné omluvou... okopírovanou ze serveru Yahoo Answers. Naposledy loni Shia livestreamoval na internet, jak z kina sleduje maraton svých filmů, na jehož konci mnozí čekali nějaký další druh bizarního projevu.

Transformers - Shia LaBeouf zdroj: DreamWorks Pictures & Paramount Pictures

Zatím bez komentáře, buďte první!