4 celebrity, o jejichž selhání se nemluví
Gerard Depardieu ve filmu Bídníci | zdroj: Intersonic

4 celebrity, o jejichž selhání se nemluví

23. 5. 2016 – 10:30 | Magazín | Redakce Osobnosti.cz | Diskuze:

Snad každý zná jména jako Steve Jobs nebo Mark Wahlberg. Ať už jsou to herci, celebrity nebo vizionáři, v případě slavných jsou nejčastěji známé jejich úspěchy. Často však nemálo zapadnou i jejich prohřešky - přitom u čtyř vybraných celebrit jsou právě tyto, dost možná nejzajímavějším dokreslením jejich rozporuplných osobností.

Gerard Depardieu byl vykradačem hrobů

Milovaný a nenáviděný (v posledních letech spíše to druhé) francouzský herec neměl zrovna snadné dětství. Jak se sám svěřil ve své autobiografii, už za nesnadný život chuďase vlastně mohl být rád – když se totiž jeho matka dozvěděla, že je těhotná, pokusila se svůj stav terminovat jehlou na pletení. Depardieu však měl tužší kořínek, přežil a jal se zlepšit si mizerný životní standard vším, co bylo po ruce.

V první řadě to bylo jeho vlastní tělo. Mladý hezoun Depardieu se stal prostitutem pro vilné taxikáře, což už samo o sobě platí za notně netradiční fachu budoucí filmové hvězdy. Brzy ale objevil ještě výnosnější typ alternativy k povolání – loupežná přepadení! Od občasného zmlácení a okradení jiného nebožáka pak už nebylo daleko k metě nejvyšší, vykrádání hrobů. Se svým nejmenovaným společníkem tak po nocích navštěvoval hřbitovy, vykopával čerstvě zesnulé a okrádal je o šatstvo a šperky. Nestát se pak hercem, Depardieu mohl udělat solidní kariéru jako postava románů Charlese Dickense.

Více informací o Gerardu Depardieu

Gérard Depardieu a Edouard Baer jako Asterix a Obelix zdroj: Distributor

Mark Wahlberg spáchal několik zločinů z nenávisti

V chudé vrstvě vyrůstal i Mark Wahlberg, pozdější rapper a herec. I on kreativně obešel pracovní limitace – již od třinácti let dle svých slov dealoval kokain a čas od času sbíral auta. Nikoliv angličáky, nýbrž ta velká jezdící po silnicích. Nehledě na distribuci návykových látek to však zní jako klukovina typického dorostence z bílého ghetta. Wahlberg měl však spadeno na drsnější uličárny.

V patnácti se svou partou především při náhodném brouzdání ulicemi fyzicky napadali celou řadu náhodných kolemjdoucích, kteří v jejich očích spáchali zločin jménem „Být černoch“ nebo „Být Vietnamec“. To první včetně několika dětí a jejich učitele, to druhé na postarším přistěhovalci, kterého zbyli do bezvědomí a okradli. Ironií osudu na útěku před policií Wahlbergovi nabídl útočiště jiný Vietnamec – který si za to vysloužil obdobný krvavý trest. Situace však nakonec dostala Wahlberga za mříže. Strávil tu 45 dnů, než se vyprosil na svobodu. Poté se svým bratrem zahájil hudební dráhu a zbytek je už historie.

Více informací o Marku Wahlbergovi

Mark Wahlberg ve film Transformers: Zánik zdroj: Cinemart

Charles Dickens veřejně poplival svou manželku

Když už jsme ale nakousli dickensovské příběhy, ani sám autor slavných románů neměl zrovna čistý rejstřík. Charles Dickens se především nechvalně proslavil svým veřejným rozvodem. Na počátku se v roce 1836, kdy se – ještě před svou pozdější slávou – oženil s Catherine Hogartovou. Měli spolu deset dětí, pak však nebohou Catherine dohnal věk a Dickens, věrný svému příjmení, si našel osmnáctiletou milenku.

Románek nezůstal ve viktoriánské Anglii dlouho utajený. Namísto moderního řešení jako tichý rozvod anebo omluva fanouškům na YouTube však Dickens zvolil netradiční řešení celé šlamastiky spočívající v publikování celé řady osobních dopisů a filipik namířených na Catherine. Veřejně o ní psal jako o „opici“ a „nemilující matce“, jako o hlupačce, která se mu nemohla intelektuálně rovnat. Nic z toho mu přesto nebránilo o opatrovnictví devíti dětí, přičemž pouze nejstarší Charles junior zůstal se svou matkou.

Více informací o Charlesu Dickensovi

Charles Dickens zdroj: tisková zpráva

Steve Jobs přísahal, že jeho dcera není jeho

Optimální vztahy neměli ani jiní proslavení vizionáři. Steve Jobs se sám proslavil jako autokrat na pracovišti, vzhledem k tomu, že měl výsledky, se nad tím však dalo jakž takž mávnout rukou. V osobním životě to bylo poněkud turbulentnější a kontroverznější. Tak třeba jeho vztah s Chrisann Brennan byl podivný už od počátku. Dvojice se spolu nastěhovala do jednoho domu v roce 1977, Jobs však odmítl s děvčetem sdílet ložnici. Nejprve si proto vzal ložnici menší, jen aby o pár měsíců později vše otočil. Ale budiž, jde sice o vrtochy, leč ještě relativně nevinné.

Bude však hůře. Pár spolu dlouho nevydržel a rozešel se příhodně poté, co Brennan otěhotněla. Když pak v květnu 1978 porodila dceru Lisu, Jobs odmítl její otcovství. Po dva roky zapíral, že je jejím skutečným otcem, hájíc se, že je neplodný. To celé v době, kdy už měl na kontě miliony dolarů. Soudní spor nakonec Jobse donutil podstoupit test otcovství, po němž se ukázalo (zázrak!), že Jobs vskutku neplodný nebyl. S Lisou se později usmířil, přesto nelze popřít, že se Steve nezachoval zrovna jako gentleman.

Více informací o Stevu Jobsovi

Steve Jobs zdroj: Profimedia

Zatím bez komentáře, buďte první!